Buk operation!

Hej hopp!

Bra o bra nyheter vet jag inte om vi fått dom senaste dagarna.. Men skapliga nyheter iaf :)
Tumörerna krymper så dom svarar på behandlingen.. Jonas har fått en blodpropp i lungan, så nu ska han äta blodförtunnande medel i ett halvår...

På tisdag ska dom göra en stor bukoperation som kommer ta 7 timmar ungefär för att rensa magen på alla tumörer... Sen efter nån månad ungefär kommer han få en högdos behandling med cellgifter så han kommer må ännu sämre än vad han gör av dom han fått nu.. Sen blir det inge mer behandlingar, men några röntgen bilder till och sen skulle läkaren försöka övertala Thorax kirurgen att göra en ny operation i lungorna för att försöka få bort så många tumörer som möjligt :)

Så ja halvskapliga nyheter va det ju iaf :)

Så nu väntar vi in måndagen så han får läggas in och sen opereras på tisdag morgon.. Känns ju mindre spännande att det kommer ta 7 timmar, så lite orolig kommer man ju vara.. Men som tur är börjar mina tisdags dejter med Fia nu i veckan så då har jag lite annat att tänka på iaf :)
Sen måste Jonas ligga kvar på sjukan en vecka typ och sen får vi väl bo hos mamma o pappa igen efter operationen..
Imorn ska vi lämna Spike till Carro så dom får ha honom under tiden.. :( Huvudsaken är ju iaf att han har det bra under tiden jag o Jonas inte kan ha hand om honom och det har han ju :)


Nae nu ska ja snart hoppa in i duschen.. Så fort Jonas är klar där inne vill säga :P


Hej hej!

Bra nyheter?

Jag antar att det måste vara bra nyheter.. Jag HOPPAS att det är bra nyheter.. När vi kom hem förut så hade dom ringt från Onkologen och pratat in på vår telefonsvarare och sa att Jonas behöver inte komma in på någon behandling den här veckan. Och att läkaren ville ha ett samtal om svaret från operationen och dagens röntgen så hon ville veta om dom skulle ta det över telefon lr om han ville komma dit på onsdag på ett samtal.. Så då måste det ju va rätt bra nyheter, med tanke på att dom kan ta det över telefon och att han inte behöver nån behandling denna vecka :) Låter ju väldigt lovande iaf, men man kanske inte ska hoppas för mkt för att sen bli besviken.. Jaja jag hoppas o tror iaf att det är bra nyheter :D


Jahopp, så ska vi på bröllop i sommar också.. Så jag antar att man kanske måste börja med nån sorts träning så man kan ha en klänning utan att gå omkring och se ut som en vandrande fläskkorv :P  Meeeen det blir ett senare projekt.. Nu siktar jag in mig på att Jonas provresultat och allt ska se bra ut :) Sen tar vi tag i allt det andra :D


Nu blir det te framför tv:n med skruttarna och försöka få bort min huvudvärk :)

Puss!

Cancer smittar INTE!

Jag förstår inte riktigt vad det är med folk? Bara för att en människa får diagnosen cancer behöver man inte sluta höra av sig.. Eller? Det är då fina "vänner" i så fall.. Cancer smittar inte! Så bara för att man pratar med en cancersjuk människa lr är i samma rum som en så blir inte du sjuk. Jag lovar!

Efter att Jonas fick sin diagnos i september förra året har folk slutat höra av sig till honom.. Själv tycker jag det är jävligt svinigt och visar bara att dom så kallade vännerna inte var riktiga vänner från början.. Så gör man ju inte..

Samma sak är det när vi är nånstans o Jonas sitter i ena rummet o jag är i andra, då kommer folket fram till mig och säger: Hur mår Jonas? Hur går det med hans behandling? Varför inte fråga honom själva?! Han sitter för fan i andra rummet.. Ni dör inte av att prata med honom.. Han dör inte för att ni pratar med honom.. Herregud va trött jag blir på vissa människor..

Visst han kanske inte kan dricka alkohol o så som alla andra.. lr jo det kan han ju, lite iaf, men han kanske inte vill.. Men han kan fortf träffas och fika och prata som en normal människa! Men det verkar inte folk förstå så istället tar dom avstånd från honom, och det kanske inte gör saken bättre? Ni har inte tänkt på att han kanske skulla uppskatta att ni hörde av er då o då? Han behöver väl också komma ut o träffa folk? Inte så kul för honom att bara träffa mina vänner eller sitta hemma liksom..

Han kan fortfarande göra samma saker som alla andra.. Så länge man inte är super förkyld när man träffar honom förstås..

Och nej han mår inte alltid tipp topp.. Han har vissa dagar han mår riktigt dåligt.. Cirka en vecka efter hans behandling mår han riktigt dåligt och kräks upp allt han äter, men sen efter en vecka ungefär är han samma gamla Jonas.. Visst får han lite svårt att andas om han anstränger sig för mkt genom att gå lr så, men det beror ju på att dom gjorde en ganska stor operation i hans lunga.. Och man behöver ju liksom inte hitta på saker som innebär att man måste gå hela tiden?

Aja.. Jag blir iaf riktigt trött på folk som behandlar Jonas som om han skulle vara döende lr så.. Han är fortf samma person som innan han blev sjuk och duger han inte nu behöver ni inte höra av er sen när han är frisk heller!!

Grattis!! <3

Idag fyller världens bästa Cissie år så ett stort grattis till dig gumman :D Och imorn ska hon firas :) Planerar en riktigt bra fylla här nu ;) vodka o massa skvaller står på schemat o sen utgång :D Woooo!!

annars har ja inte så mkt mer att tillägga.. har haft storstädning här hemma idag o nu är jonas på jobbet med emil så ja passa på att ta ett bad o göra mig vacker tills imorn :P


Puuuusssssssssss

Ännu mer irriterad..

Om en människa säger:Jag är ledig i helgen så vi kan ses då, ja hör av mig i veckan.. Borde inte det betyda att man hör av sig innan helgen då? Jag menar nu är klockan snart 5 på lördagen och människan har fortf inte hört av sig..Är inte det jävligt dålig stil?? Varför ens säga att vi ska ses då? Då kan man väl höra av sig o säga att nae det funka inte den här helgen, lr vad som helst.. Men det är tydligen för mkt begärt.. Helvete va trött jag blir på sånt folk.. Och om jag väl hör av mig istället, ja då får man inget svar.. Borde jag vara överraskad? NEJ! För detta händer varenda jävla gång man bestämmer med personen i fråga.. Snart kan jag ärligt säga att du kan dra åt helvete för nu är ja trött på den här skiten..

 

Åhhh!! Kul lördag det här blev då.. INTE!


Irriterande!

Tänkte att det kanske var dags att uppdatera lite.. Finn väl egentligen inte så mkt att skriva, men vi försöker ändå..

Jonas är inne på cellgifts behandling igen till på söndag. Vi väntar fortf på svar från tumörerna dom plocka ut på operationen.. Tycker dom borde komma snart så vi får veta nått.. Nya cellgifterna gör fortf så att Jonas mår skit och spyr. Själv sitter ja hemma helt hjälplös när han ligger där o mår dåligt.. inte vidare kul, men vad ska man göra?

Var på dop i Regna kyrka i söndags.. Idas dop :) Va trevligt :) Fick med oss Spike hem igen :D Så nu är det bara jag o han :) Känns skönt att inte behöva vara helt ensam hemma.. Men ändå inte samma sak.. :(

Jaha ska man mer berätta då? Njaa det finns nog inget mer.. Förutom att jag är så fruktansvärt trött på folk som alltid ska bli sura utan anledning.. Sen blir jag sur när dom konstant frågar: Blev du sur nu? Är du sur nu? OJ URSÄKTA ATT JAG KANSKE INTE SKREV EN HEL UPPSATS I ETT SMS! JA KANSKE HADE ANNAT FÖR MIG?? Men sånt tänker inte folk på.. Utan om man bara svarar lite kort på ett sms får man genast frågan: Är du sur nu? Och hör man det typ 10 ggr per dag, ja då blir man faan sur till slut.. Och då blir det andra personen sur.. Sen gårman runt o surar hela dan.. Sååå jobbigt..

Nae det där med folk som ska sura gör mig bara irriterad.. Säg va felet är istället för att inte säga nått alls o bara sura..
Nått annat som görmig galen är när folk säger att dom ska höra av sig och sen struntar i det.. Jag menar hur kul är det då? Om man till exempel bestämt att man ska ses en helg och att den andre ska höra av sig om vilken dag och det har hunnit bli fredag kväll, och personen fortf inte hört av sig..Hur skulle ni själva reagera då?  Är det inte jävligt dålig stil? Okej om personen i fråga glömt bort det en gång, då förstår jag.. Men om det händer typ 40 ggr? Då är jag inte lika förstående längre.. Då blir det bara irriterande och DÅ blir ja sur.. Har man bestämt att den andra ska höra av sig så tänker ja fan inte höra av mig.. Har provat utan att få nån som helst respons tillbaka och det är jag trött på nu.. Jag tänker inte svansa runt efter den personen bara för att han/hon är "glömsk".. Men har man bestämt så har man.. Då kan man iaf höra av sig och säga: Nej tyvärr vi kan inte ses som vi hade bestämt. Kan vi ta det nästa vecka?.. Inte faan struntar man bara i det och låter det gå typ 2-3 veckor sen och tro att allt är normalt.. Tyvärr det funkar inte på mig..Så skyll dig själv!

Jaa det var två saker som gör mig riktigt irriterad nu för tiden. Men det är skönt att veta att man har sånna vänner som hör av sig när man bestämt :) Dom är riktigt uppskattade och dom vet vilka dom är :)

Annars då? Ligger däckad i soffan o kan knappt röra på mig för tillfället.. Mår illa och har ont i huvet. Och ont i ryggen för ja fick den briljanta idén igår att ja skulle byta gardiner och möblera om  vardagsrummet.. Det lät som en bra idé i huvudet först,men sen kom jag fram till att den inte var speciellt bra eftersom jag var ensam hemma med Spike och han kan inte lyfta möbler.. Tog mig typ 20 minuter att flytta på skänken i vardagsrummet för den väger typ ett ton! Och idag flytta ja vitrinskpet till andra sidan rummet och sen flytta ja på soffan.. Och som grädde på moset låg ja på alla fyra och dammsög under soffan med.. Och resten av lägenheten med för den delen.. Så det är tveksamt att ja kommer ta mig upp ur soffan o in till sängen sen när vi ska sova.. I värsta fallfår ja rulla ner på golvet och hasa mig in till sovrummet o dra mig upp i sängen :P Kan funka!

 

Aja, nu ska ja o Pikie fortsätta gosa och kolla på tv :)

 

Puss

 

 

 





RSS 2.0